3.2.6 Derde socialisatie

Definitie

Functie(s)

Functionaliteit(en)

Toelichting

 De sociale interactie buiten familieverband zorgt voor de integratie met de peergroup als de ontwikkeling van een individueel karakteristiek gedrag in lijn met de geprioriteerde adaptatie.

De sociale interactie buiten familieverband zorgt voor het individu zowel voor integratie met de peergroup als de ontwikkeling van een individueel karakteristiek gedrag in lijn met de geprioriteerde adaptatie.
Ieder individu beschikt over de drie adaptaties die in verschillende periodes zijn geëvolueerd. Door prioritering van het brein van de eigenschap die het best aansluit bij de sociale omgeving, volgt een eigen ontwikkeling gebaseerd op verschillende signalen uit de sociale omgeving (Rich Harris, 2011).
 

 Het uitgangspunt daarbij is dat na ca. 48-60 maanden na de conceptie de fundamentele motivatie en de daaruit voortbouwende sociale strategie voor de rest van zijn leven in zijn brein vastgelegd. Het is deze sociale strategie die, als laatste schakel van de verklaringsketen, tot de meest zichtbare resultaten leidt in individuele besluitvorming.
Ieder individu beschikt over de drie fundamentele adaptaties die in verschillende periodes zijn geëvolueerd. Door prioritering van het brein van de eigenschap die zowel genetisch als sociaal het best aansluit bij de omgeving, volgt een eigen ontwikkeling gebaseerd op verschillende signalen uit de sociale omgeving (Rich Harris, 2011).

Meer weten? Zie Psychsoc.ontw.